Le Mattas

Belangstellenden Belangstellenden

Informatie voor eigenaren11 Eigenaren Neem contact op met Le Mattas Contact
De omgeving van Le Mattas:

Rondom Le Mattas is erg veel te doen, te zien en te beleven. Zo kunt u allemaal leuke rondritten maken in de omgeving, leuke (oude) Franse steden bezoeken, leuke Provençaalse markten bezoeken en nog veel meer.

Wij hebben voor u een document samengesteld met allerlei rondritten,bezienswaardigheden en steden in de omgeving van Le Mattas. Dit document kunt u downloaden door op deze link te klikken

In de omgeving van Le Mattas zijn vele wandelroutes door de uitgestrekte bossen. Voor meer informatie kunt u bij de VVV terecht of bij de informatie op het park. Een route die wij u kunnen aanraden en die ongeveer 10 km lang is, is de route van Méjannes le Clap naar het kleine plaatsje Tharaux. Dit is een prachtige wandeling door de bossen van Méjannes le Clap. Om deze route te volgen start u op de grote parkeerplaats van Méjannes le Clap en volgt u de wandelroute naar Tharaux die daar word aangegeven.

Provençaalse markten:

In de omgeving zijn dagelijks leuke provençaalse markten, hieronder een overzicht:

Maandag: Op het dorpsplein van Méjannes le Clap.
Dinsdag: St. Ambroix, door het gehele dorp heen, als u het dorp binnenrijdt ziet u het vanzelf.
Woensdag: Bagnols sur Cèze, Bij het binnenrijden van Bagnols volgt u de borden "centre".
In het centrum aangekomen begint de markt vanaf de voetgangerszone.
Vrijdag: Barjac, In Barjac aangekomen gaat u bij de eerste rotonde rechtsaf, daarna ziet u het vanzelf.
Zaterdag: Uzès. Dit is de grootste markt van de omgeving. Bij het binnenrijden van de bebouwde kom rijdt u ongeveer nog een kilometer door, daarna kunt u rechts parkeren op de grote parkeerplaats, loop vervolgens rechtdoor totdat u de winkelstraat ziet, dan ziet u de markt recht voor u. Deze is aan weerszijden van de grote winkelstraat en nog door een heel stuk van Uzès.

Foto's van deze markten kunt u vinden onder "foto's" in het linkermenu.

Enkele plaatsen:

Uzès: oudste hertogdom van Frankrijk, verder leuk stadje om te winkelen. Het eerste stadje die u tegenkomt vanaf Le Mattas. Er is ook een grote supermarkt. Verder ontspringt daar de bron die het water van Uzès vervoerde over de Pont du Gard naar Nîmes.

Bagnols sur Cèze: Hier wordt op woensdag een provençaalse markt gehouden. Verder een leuke provençaalse stad.
Nîmes: Prachtige oude stad met een romeinse arena waar vaak concerten worden gehouden. Verder is er leuk te winkelen in het moderne winkelcentrum Forum des Halles.
Barjac: Hier is op vrijdag markt en als u van antiek houdt word hier elk jaar met pasen en op 15 augustus een grote antiekmarkt gehouden.
Avignon: De stad van de paus, het bezichtigen van dit pauselijk paleis is zeker de moeite waard. Verder is hier net buiten de stad een groot winkelcentrum.
Pont du Gard: Net buiten Uzès ligt de Pont du Gard, het beroemde romeinse aquaduct dat het water van Uzès naar Nîmes vervoerde.

Hieronder vindt u enkele websites van Franse plaatsen, hier kunt u ook terecht als u wilt weten wat er in die stad te doen is.

Méjannes le Clap
Uzès
Avignon
Nimes
Montpellier
Marseille
Arles